Europass igénylés

Europass bizonyítvány-kiegészítő

Europass bizonyítvány-kiegészítő

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő egy olyan melléklet, amelyet a vizsgaszervező a vizsgázó kérésére állít ki a megszerzett végzettség szakmai bizonyítványához vagy szakképesítő bizonyítványához vagy okleveléhez. A bizonyítvány-kiegészítő információt ad a szakma, szakképesítés adatairól, a tanuló vagy képzésben résztvevő szakmai kompetenciáiról, a kötelező szakmai elméleti-gyakorlati tantárgyakról, az óraszámok mennyiségéről.

A bizonyítvány-kiegészítő az Európai Unióban elfogadott formanyomtatványban rögzíti az adatokat. Csak a bizonyítvánnyal együtt érvényes és a vizsgaszervező intézmény igazgatója írja alá.

A magyar és angol nyelvű bizonyítvány-kiegészítő térítésmentes.

A magyar és az angol nyelvtől eltérő más nyelvű Europass-kiegészítő kiállítása a szakirányú oktatás központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott önköltség egyhavi összegének 15%-a, így 2023. augusztus 7-től a térítési díj minden Europass-kiegészítő típusra 15.000 (tizenötezer) forint.

Igénylés menete:

A bizonyítvány vagy oklevél megszerzését követően a VIZSGASZERVEZŐNÉL lehet igényelni. A vizsgaszervező a bizonyítványa bal oldalának közepén van feltüntetve.

Amennyiben a vizsgáját a FOCUS Szakképző Iskola, Technikum és Oktatóközpont szervezte, kérem, az alábbiak szerint járjon el!

 1. Az „Igényléshez szükséges adatok című” adatlap kitöltése.
 2. A magyar és angol nyelvű bizonyítvány-kiegészítő kivételével a térítési díjat szükséges befizetni a vizsgaszervező részére, mely befizethető személyesen a vizsgaszervező ügyfélszolgálatán, vagy átutalással.
  Ügyfélszolgálat:
  • 1139 Budapest, Frangepán u. 7. földszint
   hétfőtől péntekig 12:00-18:00
   szombat: 10:00-14:00
 3. A bizonyítvány-kiegészítő átvehető legkésőbb igénylést és befizetést követő 8. munkanapot követően személyesen a fenti nyitvatartási időben a vizsgaszervező ügyfélszolgálatán vagy postai kézbesítéssel (postai kézbesítés esetén 2000.- Ft postai költséget szükséges befizetni).
 4. Utalási adatok:

FOCUS Szakképző Iskola, Technikum és Oktatóközpont
Bankszámlaszám: 11712004-20237763
Közlemény: europass, igénylő neve, bizonyítvány száma (bizonyítvány bal felső sarkában)
(pl.: europass, Sikeres Vizsgázó, ABC A 1234567)
A térítési díj összege: 15000.- × angolon kívüli idegen nyelvek száma + 2000.- Ft postázás esetén

Igényléshez szükséges adatok

Név*
Születési idő*
Lakóhely megye*
Megszerzett szakma megnevezése*
Bizonyítvány sorozatjele és száma*
Levelezési cím*
Számlázási cím*
Telefonszám*
06 - /
E-mail cím*
Igényelt nyelv*
(több nyelv is választható)
magyar
angol
német
francia
Átvétel módja*
személyesen
postai kézbesítéssel a fenti levelezési címen
Biztonsági kód*
GDPR-nak eleget téve az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom és hozzájárulok, hogy e-mail címemet a velem való kommunikációra felhasználják.*