Általános információk

Képzések típusa:

FOCUS Szakképző Iskola, Technikum és Oktatóközpont képzései:
Szakmajegyzékben szereplő szakmai oktatás
- nappali tagozaton, tanulói jogviszonyban
- felnőttképzési tagozaton (klasszikus esti tagozat), felnőttképzési jogviszonyban folynak, iskolarendszerű oktatásban.
A képzésink listájában "képzések" megnevezéssel találhatók meg.
A képzések általában önköltségesek, az egyes aloldalakon feltüntetett fizetési konstrukciók szerint.
Államilag támogatott képzésekre felvehető maximális létszám:
- Szépészet ágazat: 90 fő
- Gazdálkodás és menedzsmnet ágazat: 16 fő
- Turizmus-vendéglátás ágazat: 16 fő
Államilag finanszírozott helyekre a beiratkozás sorrendjében lehet felvételt nyerni.

Tanfolyamok típusa:

FOCUS Oktatási Kft. tanfolyamai:

Tanfolyamainkat az oktatás intenzitása szerint csoportosítjuk. Ezen szempontok szerint a Résztvevők választhatnak a hétközi délutáni, hétvégi és hétköznap délelőtti (intenzív) tanfolyamaink közül. Az egyes képzések pontos időbeosztásáról honlapunkon a tanfolyamok leírásánál tájékozódhat vagy ügyfélszolgálati munkatársunknál.

 • Hétköznap délelőtti (intenzív): heti 4x4 tanórás tanfolyamok délelőtt 9:00 órai kezdéssel.
 • Hétköznap délutáni: heti 2×4 tanórás tanfolyamok délután 17:00 órai kezdéssel.
 • Pénteki: heti 1x8 tanórás tanfolyamok 14:00 órai vagy 1x6 tanórás tanfolyamok 15:00 órai kezdéssel.
 • Hétvégi: kéthetente szombaton és vasárnap 8 tanórás tanfolyamok délelőtt 9:00 órai kezdéssel.

Képzések, tanfolyamok helyszíne:

 • Elméleti képzés: Budapesten a XIII. kerületben, a 3-as metró vonalától 5 percre található korszerű, projektorral és légkondicionált tantermekben.
 • Gyakorlati képzés: szakképzés típusától függően Budapesten a XIII. kerületben, a 3-as metró vonalától 5 percre vagy külső gyakorlati helyszínen.

Alkalmassági vizsgálatok:

 • Egészségügyi alkalmasság annak az orvosi szakvéleményre alapozott megállapítása, hogy a szakképzésbe bekapcsolódni szándékozó személy testi adottságai, egészségi és pszichikai állapota alapján képes önmaga és mások veszélyeztetése nélkül a választott szakma szerinti tevékenység, foglalkozás gyakorlására és a szakmai vizsgára való felkészülésre (háziorvos adja ki)
 • Pályaalkalmassági vizsgálat: előzetes pályaalkalmassági vizsgálatot kell végezni a szakképzésre felvételizőknek, ahol a képzés szerint a szakképzés, szakképesítés megkezdése pályaalkalmassági követelményekhez kötött (a képző intézmény végzi)
 • Szakmai alkalmassági vizsgálat: előzetes szakmai alkalmassági vizsgálatot kell végezni a szakképzésre felvételizőknek, ahol a képzés szerint a szakképzés, szakképesítés megszerzése szakmai alkalmassági követelményekhez kötött (foglalkoztatás egészségügyi szakellátóhely orvosa adja ki).

Jelentkezés:

 • Online: honlapunkon a képzés leírásánál a „JELENTKEZÉS” gombra kattintva megjelenő Űrlap kitöltésével. Az Űrlap elküldését követően e-mailben az Ön oktatásszervezője tájékoztatja a beiratkozáshoz szükséges további teendőkről (pl. végzettséget igazoló okiratok, szakmai alkalmassági iratok benyújtásának módjáról, a képzés pontos kezdéséről, ütemezéséről, a befizetésről), továbbá pár munkanapon belül telefonon is felveszi Önnel a kapcsolatot.
 • Személyesen: Ügyfélszolgálati irodánkban (Budapest XIII. kerület, Frangepán utca 7.) hétfőtől péntekig 10:00-18:00, illetve szombaton 10:00-14:00 óra között.

Kérjük, a beiratkozáshoz hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, TAJ- kártyáját, adókártyáját, oktatási azonosító kártyáját, végzettséget igazoló okiratát!

Befizetés:

A képzési díj előleg befizetése beiratkozáskor esedékes, befizethető személyesen ügyfélszolgálati irodánkban készpénzben, vagy banki átutalással. A képzési díj előleg összegéről a tanfolyamok, képzések leírásánál vagy ügyfélszolgálati munkatársunknál tájékozódhat.

A felnőttképzési szerződés megkötését követően a benne foglaltaknak megfelelően az egyösszegű befizetés 30 napon belül, míg a részletfizetés minden hónap 15. napjáig teljesítendő.

FOCUS Oktatási Kft. képzési programjai